VšĮ Skuodo informacijos centras

Europos muziejų naktis akmenų parke

Kiti renginiai

Atliepdami šių metų šūkį „Muziejai – mokymuisi ir tyrinėjimui“, kviesime praleisti vakarą akmenų parke pažindinantis su paslaptingaisiais naktiniais žinduoliais – šikšnosparniais, apie kurių gyvenimą daugiausia žinome iš mitų ir siaubo filmų.

Renginio pradžia 19.30 val. muziejaus galiniame kiemelyje. Pradėsime nuo Šikšnosparnių apsaugos Lietuvoje draugijos pirmininko Deivido Makavičiaus žaismingos paskaitos, apie Lietuvos šikšnosparnius, griausime arba patvirtinsime sklandančius mitus apie šiuos naktinius gyvūnus. Kartu turėsime edukaciją apie specialius inkilus šikšnosparniams, žymėjimo ir kitas, tik tyrinėtojams žinomas priemones.

Pirmos renginio dalies pabaigoje Jūsų lauks staigmena, o paskui eisime į Akmenų parką su ultragarsiniais detektoriais klausyti, ką pasakoja vietiniai naktiniai gyventojai. Tad gamtos magijos tikrai netrūks.

Į muziejų naktis atėję žmonės žino, kad blogo oro nėra, jei tinkamai apsirengi ir pasiimi skėtį. Dar puikiau būna, jei turi šilto gėrimo termose.

Laukiami yra visi – dideli ir maži, ypač tie, kurie šių žinduolių nemėgsta ar bijo. Ateikite drąsiai palaidais plaukais, pažadame, niekas į juos neįsivels.

Renginys nemokamas.

Vieta – Vaclovo Into akmenų muziejus, Mosėdis