VšĮ Skuodo informacijos centras

Žemaitiškas patalkis

Kontaktai

Kviečiame į žemaitiško maisto degustaciją! Užsukite pas mus į Patalkį! Patalkis – užbaigtuvės kaime. Seniau žmogus neįstengdavo aprėpti visų darbų vienas pats, reikėdavo kviesti į talką pagalbininkų, vieni šiaudus rinkdavo, kiti bulves kasdavo, treti maišus nešiodavo. Paskui buvo kviečiami į užbaigtuves, kurios vadindavosi patalkiu. Visi dirbdavo pas gaspadorių, kuris užraugdavo alaus į verpelę (speciali iš ąžuolinių lentų padaryta bačka, viršuje įtaisytas medinis kamštis), pagamindavo sotaus maisto. Pagal tradicijas, pirma reikėdavo nudirbti visus darbus, tik paskui eiti linksmintis. Jums išskirtinis pasiūlymas, pasinaudoję gaspadinės svetingumu, galėsite sėsti tiesiai prie vaišių stalo. Jūs paragausit specialiai patalkiui pagamintų patiekalų.
Programa skirta tiems, kurie nori ne tik pabendrauti, bet ir sudalyvauti žemaitiško maisto degustacijoje. Ką planuojate skanauti galėsite išsirinkti patys iš esamo patiekalų sąrašo. Gaspadinė tikrai nepaliks nei vieno abejingo, o tuo labiau, tuščiu skrandžiu.
Būsite supažindinti apie pateiktus patiekalus, jų paruošimo specifiką, tradicijas bei papročius. Puiki proga pasinerti į senuosius laikus „pakaštavojant“ gabalėlį Mūsų krašto.
 
Mūsų siūlomi patiekalai, ką galite rinktis:
1. Rėbelės su troškintais kopūstais; 2. Cibulynė; 3. Kastinys su lupena virtomis bulvėmis; 4. Spirginė; 5. Kraujiniai vėdarai su kresnomis; 6. Pilve dainuojantys žirniai su kresnelėmis; 7. Pusmarškonė košė; 8. Mielinis pyragas; 9. Tradiciniai lašinukai su svogūnais; 10. Nepaprastasis sūris; 11. Šiupinynė; 12. Naminė duonelė; 13. Piemenėlio rūgpienis; 14. Skuodo krašte rinktų žolelių arbata; 15. Ruginukė; 16. Naminis kvasas iš verpelės.
 
Programos trukmė iki 2 val.
Galima aptarnauti iki 50 žmonių. Programos kaina sutartinė, kaina priklauso nuo žmonių grupės, pasirinktų patiekalų. Dėl informacijos kreipkitės į VšĮ Skuodo informacijos centrą.

Atsiliepimai

Komentuoti